Home /

KAMIK

Ongeacht de omstandigheden, wij hebben de perfecte schoenen voor jou. Slechte weersomstandigheden kennen wij allemaal, maar dit hoeft geen impact op jouw outfit te hebben. Fashionable schoenen voor door de regen, door de sneeuw en in de zomer, daarvoor moet je bij Kamik zijn.

Kamik is een Canadees familiebedrijf die sinds 1898 schoenen produceert met de focus op kwaliteit en comfort. Tot op de dag van vandaag is Kamik nog steeds een familiebedrijf, met een uitgebreide familie van meer dan 400 werknemers. Elk nieuw paar Kamiks komt met meer dan 120 jaar geschiedenis en expertise. Maar dat wil niet zeggen dat ze ouderwets zijn. Zelfs na vier generaties bewezen kwaliteit zijn ze nog steeds op zoek naar nieuwe, duurzame manieren om zichzelf te verbeteren – van ons productieproces tot het eindproduct. Het is een jarenlange inzet om voeten warm, droog, comfortabel en gelukkig te houden.

Zo is de focus van Kamik constant op nieuwe duurzame manieren om hun producten te verbeteren. Voorbeelden hiervan zijn onder andere de vermindering van het watergebruik tijdens het productieproces en het volledig benutten en recyclen van grondstoffen. Niet alleen duurzaamheid, maar ook eerlijkheid, zoals het betalen van eerlijke lonen aan alle werknemers, is voor Kamik erg belangrijk. Lees hier meer over alle duurzame initiatieven van Kamik https://eu.kamik.com/pages/sustainability

Hoe was het om buiten te spelen toen we jong waren?

Buiten zijn is belangrijk voor ouders en kinderen; met de #freeplay collectie wilt Kamik het buiten zijn en buitenspelen voor volwassenen stimuleren. Uit een recent onderzoek van Kamik is gebleken dat kinderen tegenwoordig aan meer dan 5-6 gestructureerde activiteiten per week deelnemen. Daardoor blijft er nauwelijks tijd over om vrij buiten te spelen.

In feite besteden kinderen 30-35% minder tijd aan buitenspelen dan hun ouders deden. De #FreeYourPlay-beweging is Kamiks uitnodiging aan ouders om uit de overvolle herhaling van de dagelijkse routine van hun gezin te stappen en samen met hun kinderen een offline-zonder-agenda creatief evenwicht te herontdekken!

Duurzaamheid

Kamik Styles